2013. január 4., péntek

Ezt jól kitaláltam...

Manapság azon vagyok, hogy csökkentsem a meglévő gyöngykészletem, azaz hogy felhasználjam az olyan gyöngyöket, amik már régóta csak ülnek a doboz alján és várnak a sorukra. Most jött el az árválkodó maradék Delicák ideje.

Gondolkoztam, hogy mit lehetne fűzni, ami felhasznál sok apró gyöngyöt. Átnéztem pár Beadwork-öt, mire megtaláltam Csirmaz Csilla csodajó karkötőjét, amit már egyébként is régóta meg szerettem volna fűzni. Az utóbbi időben nagyon vonzottak a fémes árnyalatok, úgyhogy neki is álltam.

 

10 metálszínű (vagy ahhoz hasonló) gyöngyöt tudtam összeszedni a készletemből. Minden szép és jó volt, egészen addig amíg el nem érkeztem a karkötő feléhez. Ki gondolta volna, hogy egy ekkora kis peyote cső felvesz ennyi gyöngyöt? :)Nincs mese, visszájára fordult a dolog. Ha be szeretném fejezni a karkötőt, minden hiányzó színből vennem kell még egy csomaggal. Esetleg a hasonló árnyalatokat összekeverem majd, akkor talán ki tudom hozni a kellő mennyiséget. Ez ám a feladat: a lehető legkevesebb "veszteséggel" megoldani, hogy be tudjam fejezni a karkötőt. Szeretném megcsinálni úgy, ahogy az eredeti van, de most azon gondolkozom, hogy a kis csöveket nem egymás mellé fűzöm össze, hanem lesz köztük alul felül valamilyen gyöngy, távtartóként. Hm...


 Tudtok valamit javasolni, hogy lehetne ezt minél gazdaságosabban, minél kevesebb új gyöngy vásárlással megoldani a dolgot?

5 megjegyzés:

Amy's írta...

en is megcsinaltam (kis valtoztatassal)) ezt a karkotot,bizony gyongyzabalo a kicsike.
En a helyedben vasarolnek hozza gyongyoket mert ez nagyon szepseges karkoto.

Ilenia írta...

Wonderful work! Great combination of colors!

Melinda Fehér írta...

Szia!
Nagyon gyönyörű a színkombináció. Én is betettem már az elkészítendők közé a mintát. Két dolog jutott eszembe. Ha tényleg nem akarsz venni gyöngyöt és már elég hosszú rész megvan , esetleg fűzhetnél egy sima, lapos peyote szárat, ami a csukló hátán lenne. Persze így látatlanba elég nehéz, lehet hogy egyébként borzalmas lenne. De nekem úgy is tetszene, ha elfordítanád és egy extra medál lenne belőle. ( Ha nem ragaszkodsz a karkötőhöz):)

LUCY írta...

Bellisimo.....

Alma írta...

Juj, nagyon szép! Tényleg nem könnyű döntés. Vennék is hozzá ,de nagyon jónak tűnik a vegyes peyote-s megoldás is. Hát nem segítettem azt tudom,de biztatlak azt be kell fejezni!